Pysäköinti Helsingissä - katso ja vertaile vaihtoehtoja

Shareway on loistava vaihtoehto arkipäiväiseen pysäköintiin

Shareway ratkaisee pysäköinnin tarpeita

Pääkaupunkiseudulla pysäköinti on kasvava ongelma. Parkkipaikkoja ei ole tarpeeksi, asiointi on vaikeaa ja kaupunki on aikeissa entisestään vähentää parkkipaikkojen määrää Helsingissä. Olet kuitenkin varmasti huomannut, kuinka yksityiset parkkipaikat ovat monesti käyttämättä - miksi et voisi pysäköidä vapaana oleville parkkipaikoille?

Loimme siihen mahdollisuuden, ja nyt kuka tahansa voi laittaa parkkipaikkansa vuokrattavaksi Helsingissä Sharewayn avulla. Helsinki on nyt helpompi paikka pysäköidä - kaiken lisäksi teemme sen autoilijalle suotuisalla hinnalla.

Shareway toimii siten, että kuka tahansa voi laittaa oman parkkipaikkansa pysäköintialueellansa vuokralle silloin kun ei sitä itse käytä, joko lyhyeksi tai pidemmäksikin aikaa - jolloin kuka tahansa voi siihen pydäköidä. Yksityisiä parkkipaikkoja ja parkkialueita kuitenkin Helsingissäkin riittää, joten takaamme, että paikkoja löytyy sieltä, mistä sitä kaikista eniten tarvitset. Pysäköinninvalvontakaan ei ole ongelma - olemme rakentaneet tarvittavat yhteydet pysäköinninvalvonnan toimijoiden käyttämiin järjestelmiin, jotta pysäköinninvalvonnalla on ajantasainen tieto olemassa olevista pysäköinnin oikeuksista. Tarkemmat ohjeet voit lukea täältä!

Oli pysäköinnin tarpeena siis lounas, kahvittelua Punavuoressa, tapahtuma keskustassa, pidempi vierailu Helsingissä tai mitä tahansa muuta, Shareway-palvelu voi auttaa. Vaihtoehtoja on toki monia, ja halusimme kerätä sinulle kattavan listan pysäköinnin mahdollisuuksista Helsingissä. Ja tietenkin, miten kyseiset alueet toimivat vertailukohtina Shareway-sovelluksen käyttämiselle. Kaupungin maksullisia parkkipaikkoja voit etsiä Helsingin kaupungin omasta karttapalvelusta. Vaihtoehtoja on monia - tässä osa niistä, joita käsittelemme alueittain erikseen alempana tällä sivulla!

Paljonko Shareway-pysäköinti maksaa Helsingissä?

Yleisimmin Shareway-käyttäjä maksaa...

0€

Sovelluksen käyttö on täysin ilmaista.

1€

Suositushinta Helsingin lähialueilla

1.8€

Suositushinta tunnilta Helsingin keskustassa

Missä voin pysäköidä Shareway-sovelluksella?

Shareway-sovelluksella voit pysäköidä muiden käyttäjien vapaille paikoille! Alla olevasta karttanäkymästä näet kaikki Shareway-palvelun paikat kyseisellä alueella. Valitse paikka sieltä mistä sitä tarvitset ja pysäköi - voit käyttää Shareway-palvelua Android- tai iOS-sovelluksella tai ihan vaan tietokoneesi selaimella!

  • Kirjaudu ja kokeile!

Pysäköinnin vaihtoehdot alueittain

Lauttasaari

Helsingin lounaisin kaupunginosa Lauttasaari asuttaa yli 20 000 ihmistä, ja siellä sijaitsee noin kahdeksan tuhatta työpaikkaa. Lienee siis sanomattakin selvää, että alueella on liikettä ja pysäköinnillekin on tarvetta. Työpaikkojen ja toimistojen lisäksi tässä hyvien ulkoilumahdollisuuksien kaupunginosassa on lukuisia puistoja ja uimarantoja. Pysäköinti on pääsääntöisesti 2€ tunnilta.

Länsisatama ja Jätkäsaari

Helsingin länsisatama on kaupunginosa, mutta myös nimensä mukaisesti matkustajasatama. Jätkäsaari kuuluu Länsisatamaan, ja sijoittuu Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia. Myös Jätkäsaari on koti jopa 21 000 ihmiselle ja pitää sisällään jopa 6000 työpaikkaa. Pysäköinnin vaihtoehtoja ei kuitenkaan liiaksi ole, ja hinta määrittyy 2 euroon tunnilta.

Punavuori ja Kamppi

Punavuori tunnetaan taiteellisesta ja trendikkäästä ilmapiiristään, ja on monipuolisen ruokakulttuurin kehto. Kamppi taas sijoittuu Punavuoren viereen, aivan keskustan ytimeen satoine kauppoineen ja ravintoloineen. Kantakaupungin alueella pysäköintitila on kuitenkin vähäistä, joskin parkkipaikkoja löytyy vähintäänkin joistain alueella sijaitsevista parkkihalleista. Pysäköinti kadunvarsipaikoilla onkin tunnetusti pahamaineisen kallista.

Eira

Eira on pieni kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Parkkipaikkoja ei ole paljoa, ja parkkihallienkin puolesta vaihtoehdot ovat vähäiset. Myös Eirassa pysäköinnin hinta on 2€ tunnilta.

Kaivopuisto

Kaivopuisto on Helsingin vanhimpia ja tunnetuimpia puistoja, joka sijoittuu meren rantaan aivan Helsinginniemen kärkeen, Ullanlinnan viereen kantakaupungin eteläosaan. Parkkitaloja on saatavilla lähistöllä jonkin verran, ja pysäköintitila kadun varsillakin on hyvin rajallista.

Katajanokka

Katajanokka on rauhallinen kaupunginosa aivan meren rannalla. Katajanokka tunnetaan eleganteista jugendrakennuksista, kultakupolisesta Uspenskin katedraalista ja tasokkaista kalaravintoloista, ja jos satut vierailemaan alueella autolla, voi parkkipaikan löytäminen olla haastavaa.

Kaartinkaupunki ja Ullanlinna

Kaartinkaupunki ja Ullanlinna sijoittuvat aivan Helsingin ytimeen, ja siksi autolla liikkuminen alueella on parhaimmillaankin hyvin rajoitettua. Pysäköintialueita löytyy jonkin verran, mutta esimerkiksi kaduvarsipysäköinti on aikarajoitettua myös maksullisilla kadunvarsipysäköinnin alueilla.

Kamppi

Kamppi sijoittuu aivan Helsingin ydinkeskustaan. Kampissa on yli 100 liikettä ja palvelua, ja parhaiten liikkumine Kampin alueella onnistuukin jollain muulla kuin autolla. Liikenneyhteydet ovat luonnollisesti Kampissa hyvät, ja muun muassa pitkää matkaa liikennöivät bussit pysähtyvät Kampin ostoskeskuksen bussilaitureille. Pysäköinnin vaihtoehtojakin jonkin verran löytyy, mutta myös Kampissa pysäköinti onkin vähintäänkin tyyristä.

Etu-Töölö

Etu-Töölö on Helsingin kaupunginosa, joka kuuluu Kampinmalmin peruspiiriin. Alueella on paljon toimitiloja, ja pysäköintiinkin alueella on jonkin verran vaihtoehtoja. Pysäköinti alueella maksaa pääsääntöisesti 2€ tunnilta.

Taka-Töölö

Taka-Töölö kuuluu Helsingin kantakaupunkiin. Taka-Töölöä kutsutaan Helsingin vihreäksi kaupunginosaksi, ja Taka-Töölön alueista on jopa 36 hehtaaria puistoaluetta.

Kruununhaka

Meren rantaan sijoittuva Kruunuhaka on viehättävä kaupunginosa, jonka kunnostetuissa torikortteleissa on tasokkaita ravintoloita ja kauppoja. Parkkitilaa ei alueella juurikaan ole, mutta jokseenkin lähistöltä löytyy muutama parkkihalli.

Kallio

Kallio on rentotunnelmainen ja nuorten suosima kaupunginosa, joka tunnetaan useista yleisistä saunoista. Maamerkkinä Kalliossa on graniitista rakennettu Kallion kirkko, ja alueella on myös lukuisia ravintoloita, kahviloita ja baareja. Pysäköintitilaa alueella on kuitenkin rajallisesti.

Vallila ja Hermanni

Vallila on Helsingin kantakaupungin pohjoisimpia kaupunginosia, ja Vallilan viuereen sijoittuva Hermanni lähestyy Verkkosaarta ja siten meren rantaa. Vallila tunnetaan Puu-Vallilan pientaloalueesta. Vallilan läheisyydessä on jonkin verran pysäköinnin vaihtoehtoja kahden euron tuntihinnalla

Alppiharju

Alppiharju on nimensä mukaisesti Alppilasta ja Harjusta muodostuva noin 12 000 asukkaan kaupunginosa Helsingissä. Alueella pysäköinnin vaihtoehtoina toimivat muutamat parkkihallit ja rajalliset kadunvarsipysäköinnin mahdollisuudet.

Kokeile Shareway-sovellusta!

Liity kasvavaan Shareway-käyttäjien joukkoon! Toiveenne on kuultu, ja Shareway on nyt käytössä kaikkialla Suomessa! Oli kyseessä sitten lomamatka tai työreissu, pysäköi helposti ja edullisesti muiden käyttäjien Shareway-paikoille missä tahansa liikutkin!

Suurennettu mobiililaite, johon nainen nojaa.
  • Jo useita tuhansia käyttäjiä!

  • Yli 7000 palvelussa suoritettua pysäköintituntia!

  • Jo 250 lisättyä parkkipaikkaa!

  • Play Store
  • App Store

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy