Mihin parkkipaikkojen hinnoittelu perustuu?

Mihin pysäköintipaikkojen hinnoittelu perustuu?

Yksi lupauksistamme on tarjota edullisempaa pysäköintiä, mutta kuinka käytännössä lunastamme kyseisen lupauksen?

Pohtiessamme pysäköinnin ongelmia suomalaisissa kaupunkiolosuhteissa kaksi asiaa nousi esiin: parkkipaikkojen puute ja niiden kallis hinta. Erityisesti keskusta-alueiden hinnoittelu koetaan kalliiksi ja pysäköinti haastavaksi. Nämä asiat olemmekin nostaneet keskiöön palvelun kehityksen ensimetreistä asti. Ehdotushinnaksi olemme asettaneet julkista pysäköintiä halvemman hinnan Shaareway-sovelluksissa oleville parkkipaikoille, joille Shareway-palvelua käyttävä parkkipaikan omistaja pääsee kuitenkin itse määrittämään niin tunti- kuin päivähintansakin. Siten kysyntä kohtaa tarjonnan, ja usein pysäköinti kokonaisuudessaankin on kohtuullisen hintaista - ja useimmiten myös hyvin edullista.

Käytännössä yleisimmin kaupungeissa kaupunkien pysäköinnin yleisen hintatason määrittää kaupungin pysäköinnin maksuvyöhykkeet. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki on jaoteltu alueisiin, joissa pysäköinti maksaa sen mukaan mille maksuvyöhykkeelle pysäköintipaikka sjoittuu. Yleensä keskusta-alueelle pysäköiminen on kalliimpaa kuin laitakaupungille pysäköiminen. Tämä johtuu siitä, että keskusta-alueen pysäköintipaikat ovat suositumpia, eli käyttöaste näillä paikoilla on suurempi. Pysäköintipaikkojen hinnoittelulla ja aikarajoituksilla halutaan mahdollistaa se, että mahdollisimman moni pääsee pysäköimään jouhevasti ja ettei kukaan jätä ajoneuvoaan pitkäaikaissäilytykseen suosituille pysäköintialueille.

Maksuvyöhykkeiden avulla tiedämme mitä pysäköinti maksaa tietyllä alueella. Tämän ansiosta pystymme määrittelemään sovelluksemme kautta vuokrattavien paikkojen suositushinnat matalammaksi kuin mitä alueen muu pysäköinti on. Ratkaisemme palvelullamme erityisesti keskusta-alueiden ongelmaa tuomalla lisää pysäköintipaikkoja tarjolle - tuoden sinulle arvoisa autoilija edullisempia vaihtoehtoja pysäköintiin!

Läpinäkyvä hinnoittelu

Sovelluksessamme näkyvä pysäköinnin hinta sisältää aina kaikki todelliset kustannukset. Ei piilokuluja tai maksun yhteyteen liitettyjä ylimääräisiä veloituksia. Haluammekin kannustaa myös muita palveluntarjoajia läpinäkyvään hinnoitteluun ja siihen, että asiakas tietää aina tarkkaan kuinka paljon häneltä tullaan veloittamaan.

Miksi monet palveluntarjoajat kuitenkin veloittavat lisämaksuja maksun yhteydessä? Tämä johtuu pitkälti siitä, että sovelluksissa joudutaan käyttämään ulkopuolisia maksupalveluntarjoajia. Jokainen maksutapahtuma, oli se kortti-, Mobilepay- tai verkkopankkimaksu, aiheuttaa ylimääräisiä veloituksia, jotka tulee osata huomioida hinnoittelussa. Maksutapahtumaan liittyvä lisämaksu koostuu yleensä kiinteästä sekä prosenttimääräisestä osuudesta, joka perustuu maksutapahtuman suuruuteen. On siis haastavaa ennakoida etukäteen täysin tarkkaa summaa maksupalvelun veloituksista.

Tämän vuoksi olemme suunnitelleet palvelumme siten, että suositushintamme parkkipaikan omistajalla pysyy alueen muuta julkista pysäköintiä matalampana, eikä maksupalvelukustannuksia tarvitse asiakkailta erikseen veloittaa. Meille tärkeintä on se, että asiakas tietää aina tarkalleen kuinka paljon hänen pysäköintinsä maksaa. Siksi sovelluksessamme näkyvä hinta on aina todellinen hinta pysäköinnille sisältäen niin arvonlisäveron kuin maksutapahtumakustannukset.

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy