Shareway Logo containing parking spot icon and Shareway text.

Pysäköi muiden paikoille ja vuokraa omaasi

Kattavat ohjeet Shareway-palvelun käyttöön

Mihin kaipaat ohjeita?

Täältä löydät tarvittavat tiedot Shareway-palvelun käyttämiselle!
Autoilija! Täältä löydät ohjeet Shareway-palvelun käyttöön.
Parkkipaikan omistaja! Täältä löydät tärkeät tiedot ja ohjeet parkkipaikan vuokraamiseen.
Täältä löydät ohjeet Stripe-rekisteröitymiseen, joka vaaditaan parkkipaikan vuokraamista varten.

Shareway-sovelluksen käyttö

Shareway-sovelluksen käyttö on helppoa. Tässä ohjeet, kuinka käytät sovellusta.
1.
Lataa sovellus
Lataa sovellus mobiililaitteellesi Google Play-kaupasta tai Apple Storesta.
2.
Rekisteröidy käyttäjäksi
Ladattuasi sovelluksen rekisteröidy palveluun syöttämällä puhelinnumerosi. Saat 4-numeroisen vahvistustekstiviestin, joka sinun tulee syöttää kirjautumisen yhteydessä.
3.
Valitse haluamasi paikka ja aikaValitse ajanvalinnasta aika, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset pysäköintipaikkaa. Tämän jälkeen valitse sinulle sopiva paikka, johon haluat pysäköidä.
4.
Lisää rekisterinumero ja maksukortin tiedot
Ennen kuin voit pysäköidä, lisää ajoneuvosi rekisterinumero sekä maksukorttisi tiedot. Nyt voit aloittaa pysäköinnin!
5.
Saat ilmoituksen pysäköintiajan loppuessa
Saat ilmoituksen 30min ja 5min ennen pysäköinnin loppumista. Jos paikka on vapaana, voit myös lisätä aikaa. Lisäksi voit helposti lopettaa pysäköinnin aikaisemmin.
6.
Maksu veloitetaan automaattisestiMaksat vain siitä ajasta, kun pysäköit. Helppoa - eikö? Pysäköinnin jälkeen maksu veloitetaan syöttämältäsi maksukortilta.
Image of Shareway-application viewing Jyväskylä.

Tärkeää tietoa parkkipaikan omistajalle

Tarkista nämä asiat ennen kuin laitat paikkasi vuokralle!
  1. Tällä hetkellä voit laittaa paikkasi vuokralle, jos alueesi pysäkköinninvalvonnan hoitaa MKM Park Service Oy, Pysäköintiturva tai siellä ei ole pysäköinninvalvontaa ollenkaan.
  2. Voimme hyväksyä vain paikkoja joihin pääsee mutkattomasti pysäköimään. Puomit, portit ja hallit ovat tällä hetkellä valitettavasti esteenä vaivattomalle pysäköinnille palvelumme avulla.
  3. Tarkista pysäköintipaikkasi numero tai tunniste. Tarvitset tätä tietoa, kun lisäät paikkaasi vuokralle. Tämä tieto helpottaa myös paikkaasi vuokraavia löytämään paikkasi!
  4. Jos sinulla on parkkilappu käytössä, pidä lupa näkyvissä edelleen. Paikkaasi väliaikaisesti vuokraava ei kuitenkaan tarvitse pysäköintilappua, koska lupa pysäköinnistä välittyy pysäköinninvalvonnalle palvelumme avulla.
Toimiiko alueellasi joku muu pysäköinninvalvonta? Teemme jatkuvasti uusia yhteistyösopimuksia, joten auta meitä ottamalla yhteyttä ja kertomalla mikä pysäköinninvalvonta alueellasi toimii!

Näin laitat parkkipaikkasi vuokralle

Käytämme maksamiseen luotettavaa Stripe-palvelua. Jotta pystymme maksamaan sinulle kertyineistä tuloista, tulee tunnistautuminen tehdä maksupalvelulain asettamien säännöksien mukaan. Palvelu voi vaatia sinua tunnistautumaan vahvasti, jota varten tarvitset: Viranomaisen hyväksymä henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi). Asuinosoitteesi vahvistavan dokumentin (esim. lasku, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai vuokrasopimus)
1.
Lataa sovellusLataa Shareway-sovellus mobiililaitteellesi ja rekisteröidy käyttäjäksi. Tämän jälkeen valitse "rekisteröidy vuokraajaksi". Seuraavaksi sovellus kehoittaa sinua tunnistautumaan Stripen avulla.
2.
Rekisteröidy Stripe-palveluun
Lisää palvelun pyytämät tiedot. Lisäksi sinun tulee vahvistaa matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Seuraa palvelun antamia ohjeita.
3.
Vahvista henkilöllisyysStripe saattaa pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Lisää kuva henkilöllisyystodistuksesta (esim. passi tai ajokortti) ja asuinosoitteesi vahvistavasta dokumentista (esim. vuokratodistus tai lasku) palveluun.
4.
Tarkista tiedot ja hyväksy ehdot
Tarkista tietosi ja täydennä, jos jotain puuttuu. Hyväksymällä ehdot ohjaudut takaisin sovellukseen ja pääset laittamaan parkkipaikkasi tuottamaan!
5.
Lisää parkkipaikkasi
Valmista! Nyt pääset laittamaan paikkasi vuokralle sovellukseen kohdasta "omat parkkipaikat". Lisää parkkipaikkasi osoite, tarkenna paikan sijainti kuvauksella sekä valitse alueellasi toimiva pysäköinninvalvonta.
6.
Laita paikkasi vapaaksi silloin kun et itse sitä tarvitseTöitä? Harrastuksia? Muuta menoa? Muista vapauttaa paikkasi kohdassa "Omat parkkipaikat" muiden vuokrattavaksi silloin kun et itse sitä tarvitse.
7.
Muuta tietoja ja seuraa maksujaVoit muuttaa tietojasi menemällä kohtaan "Asetukset" ja "Näytä Stripe-tilin tiedot". Täältä voit seurata myös sinulle tulevia maksuja.
Image of Shareway-application viewing Jyväskylä.

Haluatko kuulla lisää?

Liittymällä saat tiedon sähköpostiisi Shareway-palvelun uusimmista käänteistä!
Uutiskirjeen avulla saat tietoa uusimmista käänteistä suoraan sähköpostiisi. Haluamme tiedottaa sinua vain niistä asioista jotka sinua oikeasti kiinnostavat - täytä siis alla oleva lomake jatkaaksesi!
Ota keksi! Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja verkkosivuanalytiikkaan. Tietosuojaselosteemme voit lukea täältä.