Shareway Logo containing parking spot icon and Shareway text.

Usein kysyttyä

Täältä löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin.

Autoilija

Jos et löydä vastausta kysymykseesi alta, otathan meihin yhteyttä.
Tältä sivulta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Palvelu on käytössä Jyväskylässä ja voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta tai App Storesta.
Parkkialueella on käytössä pysäköintilaput, mutta kerrotte että niitä ei tarvitse, mitä tämä tarkoittaa minulle, kun vuokraan paikkaa väliaikaisesti?
Shareway on integroitu osaksi pysäköinninvalvonnan järjestelmiä, joka mahdollistaa laputtoman pysäköinnin. Pysäköinninvalvonta pystyy auton rekisteritunnuksen perusteella tarkistamaan oikean pysäköinnin. Vaikka alueella on muuten käytössä pysäköintilaput, sinä et sitä tarvitse, koska tieto pysäköinnistä on mennyt alueella toimivan pysäköintivalvojan tietoon.
Miten otan Shareway-palvelun käyttöön?
Lataa Shareway-sovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta mobiliilaitteellesi. Rekisteröitymiseen tarvitset puhelinnumerosi ja kertakäyttöisen koodin, joka lähetetään tekstiviestillä kirjautumisen yhteydessä. Jotta pysäköinti onnistuu, sinun tulee lisätä sovellukseen ajoneuvosi rekisterinumero sekä maksukortin tiedot. Tarkat ohjeet sovelluksen käyttöön löydät täältä.
Sain parkkisakot, vaikka käytin Shareway-sovellusta - mitä nyt?
Käyttäjä on aina vastuussa siitä, että auton rekisteritunnus ja pysäköintipaikka on valittu oikein pysäköintiä tehdessä. Ole ensisijaisesti yhteydessä kyseisen alueen pysäköinninvalvontaan, yhteystiedot löytyvät sovelluksesta ja sakkolapusta. Jos ongelma ei ratkea autamme mielellämme selvittämään tilanteen. Ota yhteyttä: support@shareway.fi
Mistä sovelluksessa näkyvä pysäköintihinta koostuu?
Hinnoittelumme on läpinäkyvää. Sovelluksessa näkyy aina todellinen tuntihinta, mitä maksat pysäköinnistä. Hinta sisältää arvonlisäveron, maksupalvelukustannukset, Sharewayn ja parkkipaikan omistajan osuuden.
Mitä pysäköinti maksaa?
Jyväskylän keskusta-alueella pysäköinti maksaa 1,5 € / h, 12 € / vrk ja 25€ / vko. Muualla Jyväskylässä pysäköinti maksaa 0,75 € / h, 6 € / vrk ja 15 € / vko. Olemme avanneet palvelun nyt myös Turussa! Avajaiskampanjan aikana tarjoamme pysäköintiä koko Turussa hintaan 1 € / h, 10 € / pv ja 20 € / vko. Maksat aina vain siitä ajasta kun pysäköit, emmekä veloita sinulta muuta!

Parkkipaikan omistaja

Alueellani käytetään pysäköintilappuja, voinko käyttää Shareway-palvelua silti?
Jos alueellasi on pysäköintilaput käytössä, pidä lupa näkyvissä edelleen. Paikkaasi väliaikaisesti vuokraava ei kuitenkaan tarvitse pysäköintilappua, koska lupa pysäköinnistä välittyy pysäköinninvalvonnalle palvelumme avulla. Pysäköinninvalvonta pystyy auton rekisteritunnuksen perusteella tarkistamaan oikean pysäköinnin. Teemme tällä hetkellä yhteistyötä suurimpien pysäköinninvalvontayritysten kanssa. Tarkistathan kuitenkin, että alueellasi on käytössä yhteistyökumppanimme valvonta ennen parkkipaikkasi vuokraamista.
Pysäköintipaikkani sijaitsee hallissa, voinko laittaa sen vuokralle?
Tällä hetkellä voimme valitettavasti hyväksyä pysäköintipaikkoja, joihin on esteetön pääsy. Parkkihallissa, puomin tai portin takana olevat paikat eivät tällä hetkellä sovellu Shareway-palvelun kautta vuokrattavaksi.
Rekisteröidyn käyttäjäksi, kuinka usein minun pitää vuokrata paikkaani?
Hienoa, että rekisteröidyit palvelumme käyttäjäksi! Shareway perustuu täysin siihen, että laitat pysäköintipaikkasi vuokralle vain silloin kuin sinulle sopii. Oli se jokapäiväistä tai kerran kuussa - sinä päätät!
Joku on pysäköinyt paikalleni yliaikaa, kuinka toimin?
Harmi juttu, mutta ei hätää. Toimi samalla tavoin, kuin milloin tahansa jos joku on pysäköinyt paikallesi luvatta. Ole yhteydessä oman alueesi pysäköinninvalvontaan ja ilmoita virheellisestä pysäköinnistä. Ongelmia selvityksessä? Ota yhteyttä: support@shareway.fi
En halua vuokrata pysäköintipaikkaani enää, mitä teen?
Palvelumme perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja siihen, että vuokraat paikkaasi vain silloin kun sinulle sopii. Jos et halua vuokrata paikkaasi enää, riittää vain kun et laita paikkaasi vuokralle. Näin se ei näy muille käyttäjille. Voit kuitenkin vuokrata muiden paikkoja normaalisti palvelun avulla.
Paljonko minulle kertyy tuloja pysäköintipaikkani vuokraamisesta?
Sovelluksessa näkyy aina todellinen tuntihinta, mitä käyttäjä maksaa pysäköinnistä. Parkkipaikan omistaja tienaa jokaisesta toteutuneesta vuokrauksesta 60% itselleen. Loppuosuudella katetaan maksupalvelukustannukset, arvolisävero ja Sharewayn osuus.
Haluan vuokrata paikkaani Shareway-palvelun kautta, maksaako palvelun käyttö jotain?
Olit sitten yksityishenkilö, yrityksen tai taloyhtiön edustaja, palvelumme kautta parkkipaikkojen laittaminen vuokralle ei maksa sinulle mitään. Voit huoletta laittaa parkkipaikkasi vuokralle silloin kun et itse sitä tarvitse ja ansaita helppoa lisätuloa.
Vuokraan pysäköintipaikkaa joltain muulta, voinko silti jälleenvuokrata paikkaani palvelun kautta?
Jos vuokraat pysäköintipaikkaasi joltain muulta, tulee sinun tarkistaa kieltääkö sopimuksenne (esim. vuokraussopimus, taloyhtiön säännöt) pysäköintipaikan jälleenvuokraamisen. Jos et ole varma, suosittelemme varmistamaan asian pysäköintipaikan omistajalta. Lähtökohtaisesti lyhytaikaisiin vuokrauksiin ei tarvita erillistä lupaa, mutta suosittelemme varmistamaan asian tapauskohtaisesti aina pysäköintipaikan oikealta omistajalta.
Mitä minun tulee tehdä, että pystyn laittamaan paikkani vuokralle?
Lataa sovellus, rekisteröidy parkkipaikan omistajaksi kohdassa “Rekisteröidy vuokraajaksi”, lisää parkkipaikkasi tiedot ja aloita vuokraaminen! Koska maksamme palvelun kautta tuloja sinulle, tulee sinun täyttää rekisteröitymisvaiheessa henkilötietojasi Stripe-palvelulle. Käytämme maksujen välitykseen kansainvälisesti luotettavaa Stripe-palvelua. Lisää ohjeita rekisteröitymiseen löydät täältä.
Ansaitsen tuloja palvelun kautta, pitääkö niistä ilmoittaa verottajalle?
Satunnaisestakin vuokraustoiminnasta saatu tulo on veronalaista pääomatuloa. Voit ilmoittaa vuokratulosi verohallinnon sivuilla.
Vuokraan paikkaani palvelun kautta, milloin kertyneet tulot maksetaan minulle?
Käytämme maksuliikenteen hoitamiseen luotettavaa Stripe-palvelua, jonne rekisteröit tietosi ennen pysäköintipaikan vuokraamista. Kertyneet tulot pysäköintipaikastasi tilitetään sinulle kerran kuukaudessa. Tarkistathan, että olet antanut meille laskutustietosi oikein.

Yleistä

Miten Shareway määrittelee hintansa?
Palvelumme toiminnan keskiössä on tarjota pysäköintiä edullisemmin, kuin saman alueen muu pysäköinti. Pysäköintihinnat määräytyvät keskusta-alueilla maksuvyöhykkeiden mukaan, ydinkeskustan pysäköintipaikat ovat kalliimpia kuin laitakaupungin paikat. Jotta hinnat vastaavat palvelumme alkuperäistä tarkoitusta, määrittelemme itse hintamme, kuitenkin aina edullisemmin kuin alueen muut pysäköinnintarjoajat.
Missä voin käyttää Shareway-palvelua?
Shareway toimii Jyväskylässä ja Turussa. Ota yhteyttä ja kerro missä muualla sinä haluaisit Shareway-palvelun olevan käytössä?

Etkö löytänyt vastausta?

Kysy meiltä!
Onko sinulla ehdotus Shareway-palvelun toimintaan? Haluatko ottaa Shareway-palvelun käyttöön, mutta jokin asia jäi vielä askarruttamaan? Ota meihin yhteyttä, vastaamme mielellämme!

Liity uutiskirjeeseen!

Liittymällä saat tiedon sähköpostiisi Shareway-palvelun uusimmista käänteistä!
Uutiskirjeen avulla saat tietoa uusimmista käänteistä suoraan sähköpostiisi. Haluamme tiedottaa sinua vain niistä asioista jotka sinua oikeasti kiinnostavat - täytä siis alla oleva lomake jatkaaksesi!
Ota keksi! Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja verkkosivuanalytiikkaan. Tietosuojaselosteemme voit lukea täältä.