Usein kysyttyä

Tältä sivulta löydät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin. Palvelu on käytössä Jyväskylässä ja voit ladata sovelluksen Google Play-kaupasta tai App Storesta.

Usein kysytyt kysymykset

Jos et löydä vastausta kysymykseesi alta, otathan meihin yhteyttä.

Yleinen

 • Miten Shareway määrittelee hintansa?

  Palvelumme toiminnan keskiössä on tarjota pysäköintiä edullisemmin, kuin saman alueen muu pysäköinti. Pysäköintihinnat määräytyvät keskusta-alueilla maksuvyöhykkeiden mukaan, ydinkeskustan pysäköintipaikat ovat kalliimpia kuin laitakaupungin paikat. Jotta hinnat vastaavat palvelumme alkuperäistä tarkoitusta, määrittelemme itse hintamme, kuitenkin aina edullisemmin kuin alueen muut pysäköinnintarjoajat.

 • En halua vuokrata pysäköintipaikkaani enää, mitä teen?

  Palvelumme perustuu täysin vapaaehtoisuuteen ja siihen, että vuokraat paikkaasi vain silloin kun sinulle sopii. Jos et halua vuokrata paikkaasi enää, riittää vain kun et laita paikkaasi vuokralle. Näin se ei näy muille käyttäjille. Voit kuitenkin vuokrata muiden paikkoja normaalisti palvelun avulla.

 • Miten otan Shareway-palvelun käyttöön?

  Lataa Shareway-sovellus Google Play-kaupasta tai App Storesta mobiliilaitteellesi. Rekisteröitymiseen tarvitset puhelinnumerosi ja kertakäyttöisen koodin, joka lähetetään tekstiviestillä kirjautumisen yhteydessä. Jotta pysäköinti onnistuu, sinun tulee lisätä sovellukseen ajoneuvosi rekisterinumero sekä maksukortin tiedot. Tarkat ohjeet sovelluksen käyttöön löydät täältä.

 • Haluan vuokrata paikkaani Shareway-palvelun kautta, maksaako palvelun käyttö jotain?

  Olit sitten yksityishenkilö, yrityksen tai taloyhtiön edustaja, palvelumme kautta parkkipaikkojen laittaminen vuokralle ei maksa sinulle mitään. Voit huoletta laittaa parkkipaikkasi vuokralle silloin kun et itse sitä tarvitse ja ansaita helppoa lisätuloa.

 • Pysäköintipaikkani sijaitsee hallissa, voinko laittaa sen vuokralle?

  Tällä hetkellä voimme valitettavasti hyväksyä pysäköintipaikkoja, joihin on esteetön pääsy. Parkkihallissa, puomin tai portin takana olevat paikat eivät tällä hetkellä sovellu Shareway-palvelun kautta vuokrattavaksi.

 • Mitkä asiat minun pitää tietää ennen pysäköintipaikan vuokraamista?

  Varmista, että sinulla on jälleenvuokrausoikeus pysäköintipaikkaasi. Tarkista, että pysäköintipaikallesi on esteetön kulku (esteenä ovat esim. puomit ja portit). Lisäksi varmista, että alueellasi toimiva pysäköinninvalvonta toimii yhteistyössä kanssamme. Lisää ohjeita täältä!

 • Rekisteröidyn käyttäjäksi, kuinka usein minun pitää vuokrata paikkaani?

  Hienoa, että rekisteröidyit palvelumme käyttäjäksi! Shareway perustuu täysin siihen, että laitat pysäköintipaikkasi vuokralle vain silloin kuin sinulle sopii. Oli se jokapäiväistä tai kerran kuussa - sinä päätät!

 • Ansaitsen tuloja palvelun kautta, pitääkö niistä ilmoittaa verottajalle?

  Satunnaisestakin vuokraustoiminnasta saatu tulo on veronalaista pääomatuloa. Voit ilmoittaa vuokratulosi verohallinnon sivuilla.

 • Joku on pysäköinyt paikalleni yliaikaa, kuinka toimin?

  Harmi juttu, mutta ei hätää. Toimi samalla tavoin, kuin milloin tahansa jos joku on pysäköinyt paikallesi luvatta. Ole yhteydessä oman alueesi pysäköinninvalvontaan ja ilmoita virheellisestä pysäköinnistä. Ongelmia selvityksessä? Ota yhteyttä: support@shareway.fi

 • Mistä sovelluksessa näkyvä pysäköintihinta koostuu?

  Hinnoittelumme on läpinäkyvää. Sovelluksessa näkyy aina todellinen tuntihinta, mitä käyttäjä maksaa pysäköinnistä. Hinta sisältää arvonlisäveron, maksupalvelukustannukset, Shareway-palvelun ja parkkipaikan omistajan osuuden.

 • Alueellani käytetään pysäköintilappuja, voinko käyttää Sharewaytä silti?

  Jos alueellasi on pysäköintilaput käytössä, pidä lupa näkyvissä edelleen. Paikkaasi väliaikaisesti vuokraava ei kuitenkaan tarvitse pysäköintilappua, koska lupa pysäköinnistä välittyy pysäköinninvalvonnalle palvelumme avulla. Pysäköinninvalvonta pystyy auton rekisteritunnuksen perusteella tarkistamaan oikean pysäköinnin. Teemme tällä hetkellä yhteistyötä suurimpien pysäköinninvalvontayritysten kanssa. Tarkistathan kuitenkin, että alueellasi on käytössä yhteistyökumppanimme valvonta ennen parkkipaikkasi vuokraamista.

 • Vuokraan pysäköintipaikkaa joltain muulta, voinko silti jälleenvuokrata paikkaani palvelun kautta?

  Jos vuokraat pysäköintipaikkaasi joltain muulta, tulee sinun tarkistaa kieltääkö sopimuksenne (esim. vuokraussopimus, taloyhtiön säännöt) pysäköintipaikan jälleenvuokraamisen. Jos et ole varma, suosittelemme varmistamaan asian pysäköintipaikan omistajalta.

  Lähtökohtaisesti lyhytaikaisiin vuokrauksiin ei tarvita erillistä lupaa, mutta suosittelemme varmistamaan asian tapauskohtaisesti aina pysäköintipaikan oikealta omistajalta.

 • Missä voin käyttää Shareway-palvelua?

  Shareway toimii alkuun Jyväskylässä. Testaamme palvelun parhaita käytänteitä ennen siirtymistä muualle Suomeen. Ota yhteyttä ja kerro missä sinä haluaisit Shareway-palvelun olevan käytössä?

Yksityisasiakkaat

 • Sain parkkisakot, vaikka käytin Shareway-sovellusta - mitä nyt?

  Käyttäjä on aina vastuussa siitä, että auton rekisteritunnus ja pysäköintipaikka on valittu oikein pysäköintiä tehdessä. Ole ensisijaisesti yhteydessä kyseisen alueen pysäköinninvalvontaan, yhteystiedot löytyvät sovelluksesta ja sakkkolapusta. Jos ongelma ei ratkea autamme mielellämme selvittämään tilanteen. Ota yhteyttä: support@shareway.fi

 • Vuokraan paikkaani palvelun kautta, milloin kertyneet tulot maksetaan minulle?

  Käytämme maksuliikenteen hoitamiseen luotettavaa Stripe-palvelua, jonne rekisteröit tietosi ennen pysäköintipaikan vuokraamista. Kertyneet tulot pysäköintipaikastasi tilitetään sinulle kerran kuukaudessa. Tarkistathan, että olet antanut meille laskutustietosi oikein.

 • Paljonko minulle kertyy tuloja pysäköintipaikkani vuokraamisesta?

  Sovelluksessa näkyy aina todellinen tuntihinta, mitä käyttäjä maksaa pysäköinnistä. Hinta sisältää arvonlisäveron, maksupalvelukustannukset, Shareway-palvelun ja pysäköintipaikan omistajan osuuden. Vuokrauksesta kertyneistä tuloista vähennetään arvonlisävero. Tämän jälkeen tulot jaetaan Shareway-palvelun ja pysäköintipaikan omistajan kesken. Näistä tuloista 60% meneee pysäköintipaikan omistajalle, eli sinulle ja loput 40% Shareway-palvelulle, jolla katetaan mm. palvelun ylläpito ja maksupalvelukustannukset.

Taloyhtiöt

 • Miksi Shareway kannattaa ottaa käyttöön taloyhtiössämme?

  Taloyhtiösi viihtyvyys paranee palvelumme avulla - erityisesti vieraspysäköintiongelma helpottuu ratkaisumme avulla. Jos taloyhtiöllänne on käyttämättömiä pysäköintipaikkoja, voitte laittaa ne vuokralle kerryttämään helppoa lisätuloa. Lue lisää taloyhtiöpalveluistamme täältä.

  Asukkaat, jotka hallinnoivat omaa pysäköintipaikkaansa, voivat itsenäisesti ryhtyä Shareway-palvelun käyttäjäksi.

 • Mitä jos joku pysäköi paikalle luvatta alueellamme?

  Yhteistyö pysäköinninvalvonnan kanssa mahdollistaa sen, että valvonta näkee reaaliajassa, milloin minkäkin auton tulisi pysäköidä missäkin. Jos luvattomia pysäköintejä kuitenkin esiintyy, ottakaa normaalisti yhteyttä alueenne pysäköinninvalvontaan. Ongelmatapauksissa autamme mielellämme selvittämään tilanteen. Ota yhteyttä: support@shareway.fi

Yritykset

 • Paljon yrityksemme tienaa pysäköintipaikkojen vuokraamisesta?

  Sovelluksessa näkyy aina todellinen tuntihinta, mitä käyttäjä maksaa pysäköinnistä. Hinta sisältää arvonlisäveron, maksupalvelukustannukset, Shareway-palvelun ja pysäköintipaikan omistajan osuudet. Takaisin tilitettävästä osuudesta vähennetään arvonlisävero ja tästä osuudesta 60% menee pysäköintipaikan omistajalle ja 40% meille. Palvelumme sijoittuu komissiomyynnin piiriin, joten arvonlisäverovelvollisille asiakkaille takaisin tilitettävät tulot sisältävät myös arvonlisäveron.

 • Haluaisimme ottaa Shareway-palvelun käyttöön yrityksessämme, miten edetään?

  Palvelumme on ilmainen pysäköintipaikkojen omistajille, emmekä velvoita palvelun käyttämiseen vaikka se otetaan käyttöön. Tämä tekee sopimuksesta yksinkertaisen, eikä vaadi erillisiä neuvotteluita Shareway-palvelun ja yrityksenne välillä. Teette yrityksessä päätöksen ottaa palvelun käyttöön ja voitte tämän jälkeen ladata sovelluksen ja lisätä pysäköintipaikkanne vuokrattavaksi juuri silloin kun yrityksellenne sopii. Suosittelemme yhden vastuuhenkilön päättämistä, joka vastaa pysäköintipaikkojen hallinnoinnista. Lue lisää yrityspalveluistamme täältä. Onko sinulla jotain kysyttävää palvelusta? Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

 • Yritykselläni on omia pysäköintipaikkoja, jotka ovat käytössä vain toimistoaikoina - voisiko Shareway-palvelusta olla apua meille?

  Tämä on yleinen tilanne monelle yritykselle ja me pystymme tarjoamaan palvelun, jonka avulla saatte maksimoitua hyödyn pysäköintipaikoistanne. Palvelun käyttö ei maksa mitään, pystytte itse päättämään milloin paikat ovat myös muiden käytettävissä. Shareway on erinomainen mahdollisuus ansaita helppoa lisätuloa yrityksellesi. Lue lisää täältä!

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen avulla saat tietoa uusimmista käänteistä suoraan sähköpostiisi.