Pienillä teoilla kohti isompaa muutosta - ympäristövalinnat 2021

Ympäristöasiat mietityttävät useita meistä ja esimerkiksi ilmaston lämpeneminen, oma hiilijalanjälki ja kasvavat hiilidioksidipäästöt huolettavat. Millaisia mahdollisuuksia yksilöllä on vaikuttaa, kun kyseessä on maapallo ja yhteinen tulevaisuus? Ympäristöasioista puhuttaessa kuulee usein lainattavan sanontaa “pisaroista se valtamerikin koostuu”, eikä turhaan. Jo pienillä teoilla voidaan kuitenkin saada aikaan merkittävä muutos. Olipa ympäristötekosi niinkin pieni kuin pullojen palauttaminen tai käytetyn tavaran hankkiminen kirpputorilta, on se ehdottoman tervetullut ja tärkeä. Jokainen askel parempaan suuntaan merkitsee ja jokapäiväisillä teoillamme voimme vaikuttaa siihen, millainen ympäristö meillä on tulevaisuudessa.

Entäs sitten se yksityisautoilu?

Yksityisautoilun eettisyys ja ympäristöpäästöt ovat puhuttaneet jo pitkään, mutta Suomen kaltaisessa harvaan asutussa maassa yksityisautoilu on monille jopa elinehto. Tämän vuoksi onkin merkityksellistä löytää keinoja, joilla autoilusta voidaan tehdä ympäristöä vähemmän kuormittavaa. Lähes jokainen autoilija voi varmasti samaistua siihen turhauttavaan tilanteeseen, jossa pyöritään ympäri keskustan kortteleita etsimässä vapaata parkkipaikkaa. Tutkimuksen mukaan noin 30 prosenttia kaupunkialueen ruuhkassa ajavista autoista ovat parhaillaan etsimässä parkkipaikkaa (1). Jos kuljettaja tietäisi jo ennen auton käynnistämistä, missä hänen parkkipaikkansa on, ja voi olla varma siitä, että saa säilyttää autoaan siellä itselleen tarpeellisen ajan, säästyttäisiin turhalta ajelulta keskusta-alueilla.

Pieniä muutoksia

On siis mahdollista, että kehittämällä parkkeerauksen mahdollisuuksia voidaan vähentää merkittävä osa kaupunkiliikenteen päästöistä. Laittamalla tyhjänä olevan parkkipaikan vuokrattavaksi, voit säästää joltakin autoilijalta aikaa ja rahaa, sekä vähentää polttoainepäästöjä. Kaiken lisäksi parkkipaikan vuokraaja tienaa tästä vieläpä rahaa.

Me Sharewaylla haluamme helpottaa ilmastotekojen toteuttamista, ja auttaa sinua tekemään jokapäiväisen pienen tekosi puhtaamman ympäristön puolesta. Yhdessä merkityksettömiltäkin tuntuvilla teoilla on suuri vaikutus. Jos me kaikki asennoidumme tekemään ekologisia ja kestäviä valintoja, pystymme vaikuttamaan omalta osaltamme ilmastonmuutokseen ja suojelemaan puhdasta luontoa.

(1) Donald Shoup, The High Cost of Free Parking, 2011

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy