Pekalla on hyvä parkkipaikka

Naapurin Pekka tekee säännöllisesti iltavuoroa ja minä elän taas toimistoaikojen puitteissa. Toinen ero minun ja Pekan välillä on se, että Pekalla on hyvä parkkipaikka ja minulla taas ei ole paikkaa ollenkaan. Oletko Pekka? Vai oletko minä? Voisimmeko yhdessä luoda tilanteen, jossa molemmat hyötyvät?

Miksi en voisi parkkeerata Pekan paikalle?

Asuminen Jyväskylän idyllisessä Lutakossa on vastannut melkein kaikin puolin odotuksiani. Vihreys, järven läheisyys, hyvät lenkkeilymahdollisuudet ja lyhyt matka keskustaan ovat asioita joita arvostan kotini läheisyydessä.

Olen ollut pitkään jonossa taloyhtiöni parkkipaikkaan, mutta tällä alueella ne eivät vapaudu kovinkaan jouhevasti. Olen siis ostanut asukaspysäköintiluvan, jolla voi parkkeerata mm. Schaumanin puistotieltä löytyville kiekkopaikkoille. Ei paha - ainakaan silloin kun sieltä paikka sattuu löytymään. Kiertäessäni kolmatta kertaa Schaumanin puistotietä, sopivaa parkkipaikkaa etsiessä, katselen kaihoisasti taloyhtiön edustaa jossa paikkoja on tyhjillään. Saan jatkaa haaveilua, sillä noille paikoille minulla ei ole asiaa ainakaan pysäköinnin muodossa.

Kaupungin tekemä tutkimus vahvistaa tekemäni havainnot, sillä asukaspysäköinnin käyttöaste on Jyväskylän keskusta-alueella vain 28-56%, kellonajasta riippuen. Tämä tarkoittaa sitä, että nuo paikat ovat keskimäärin puolet päivästä tyhjillään, mutta niihin minulla ole lupaa pysäköidä. Parkkipaikat eivät kulu, joten naapurin Pekka ei varmasti pahastuisi jos käyttäisin hänen parkkipaikkaansa silloin kun hän ei itse sitä tarvitse. Varsinkaan siinä tapauksessa, kun hän itse hyötyisi taloudellisesti siinä samalla.

Airbnb jakamistalouden edelläkävijä

Airbnb on ollut edelläkävijänä jakamistaloudessa asuntojen muodossa, ja luonut uskoa, että me alamme olemaan valmiita jakamaan omistamaamme. Alusta, joka mahdollistaa tietyn resurssin omaavalle, meidän tapauksessa parkkipaikan omistajalle, helpon lisätulonlähteen vuokraamalla paikkaansa silloin kun ei itse sitä tarvitse. Ja toisinpäin, autoilevalle ihmiselle mahdollistetaan pysäköinti helposti paikoissa, joissa vieraspaikat ovat hakusessa tai niitä ei edes ole.

Idea parkkipaikkojen vertaisvuokraamisesta ei ole uusi tai uniikki ja tähän soveltuvaa alustaa ovat monet jo ennen meitä yrittäneet tehdä. Miksi ne eivät ole saavuttaneet samanlaista suosiota, kuin aikaisemmin mainittu Airbnb? Jotta sovellus toimii, tarvitaan parkkipaikkoja ja niiden käyttäjiä - riittävä käyttäjämäärä. Parkkipaikan tarve tulee usein äkillisesti ja se pitää löytyä nopeasti - käyttäjien tarpeiden huomiointi. Lisäksi vuokraamisen ja vuokralle laittamisen tulee olla helppoa ja tehokasta - käytettävyys.

Aikaisemmista toimijoista oppineena aloitamme toimintamme paikallisesti loppukäyttäjät huomioiden, jotta voimme todistaa palvelun toimivuuden siellä missä olemme omakohtaisesti ongelman todenneetkin. Syksyn virallinen lanseeraus lähenee, ja me odotamme, että pääsemme käyttämään palveluamme ja pysäköimään Pekan paikalle - odotatko sinä?

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy