Miten voit tienata parkkipaikallasi? Katso 5 helppoa vinkkiä vertaisvuokraamiseen!

Joko olet lisännyt paikkasi Shareway-palveluun?

Jokainen meistä tunnistaa varmasti tilanteen - autoillessa ihmettelet, miten et löydä parkkipaikkaa mistään, ja siihen kaukaiseen ja kalliiseen parkkihalliinkaan et haluaisi autoasi viedä. Kuitenkin näet lähialueilla tyhjänä ammottavat parkkipaikat vailla käyttäjäänsä, mutta eihän niille voi pysäköidä. Vai voiko?

Shareway-palvelulla voit vuokrata parkkipaikkaasi helposti ja joustavasti muille, silloin kun et sitä itse käytä. Voit asettaa paikkasi vapaaksi vaikkapa työpäivän tai mökkiviikonlopun ajaksi näppärästi sovelluksessa (Android, iOS) tai selaimessa, tai vastata muiden Shareway-käyttäjien pyyntöihin parkkipaikastasi.

Olit sitten vanha Shareway-käyttäjä tai olet vasta pohtimassa parkkipaikkasi vuokraamissen mahdollisuuksia, kannattaa tästä blogitekstistä ottaa irti kuumimmat vinkit parkkipaikkasi vertaisvuokraamiseen!

Kirjoita parkkipaikallesi kuvaus ja hinnoittele se järkevästi

Kun lisäät parkkipaikkaasi Shareway-sovellukseen, kannattaa parkkipaikalle kirjoittaa mahdollisimman tarkka kuvaus. Shareway-käyttäjät pysäköivät useimmin paikoille, joilla parkkipaikan sijainti ja muut ominaisuudet ovat kuvattu hyvin - esimerkiksi parkkipaikan katoksen olemassaolo ja numerointi on hyvä kirjoittaa näkyville parkkipaikkasi kuvaukseen.

Shareway-käyttäjä voi itse vaikuttaa parkkipaikkansa hinnoitteluun. Voit asettaa parkkipaikallesi tunti-, päivä-, ja viikkokohtaisen hinnoittelun, jossa sinulla on apunasi Shareway-palvelun aluekohtaiset suositellut hinnat. Jos kuitenkin paikkasi on hyvällä sijainnilla tai tiedät, että parkkipaikkasi lähialueella on tulossa ruuhkainen tapahtumaviikonloppu, voit hyvinkin nostaa parkkipaikkasi hintoja ja näin optimoida paikkasi vuokratuottoja.

Aseta parkkipaikkasi vapaaksi aina, kun mahdollista

Maksimoit parkkipaikkasi mahdollisuudet vuokraukselle siten, että asetat parkkipaikkasi sovelluksessa aina vapaaksi, kun et sitä itse käytä. Myös lyhytaikaiset pysäköinnit ovat Shareway-sovelluksessa mahdollisia, joten paikka kannattaa laittaa vapaaksi myös lyhyeksi ajaksi.

Aseta ilmoitukset päälle Shareway-sovelluksesta

Shareway-palvelua käyttävät autoilijat voivat pyytää parkkipaikkaa vapaaksi haluamaltaan alueelta. Kun autoilija pyytää parkkipaikkaa vapaaksi, saat siitä ilmoituksen puhelimeesi, jossa sinua pyydetään asettamaan paikka vapaaksi autoilijan pyytämälle ajankohdalle. Kun asetat paikkasi vapaaksi, autoilija voi aloittaa pysäköinnin paikallasi. Kannattaa siis asettaa puhelimesi asetuksista ilmoitukset päälle, mikäli käytät Shareway-sovellusta.

Tarkkaile sähköpostia

Shareway-palvelua voi käyttää myös selaimessa. Lähetämme parkkipaikan omistajille myös sähköpostin, jos parkkipaikan omistaja on saanut Shareway-palvelussa pyynnön asettaa paikkansa vapaaksi. Sähköpostista löydät helposti, mille ajankohdalle paikkaa halutaan vapaaksi. Sähköpostissa on myös kerrottu mitä paikkaasi pyyntö koskee, mikäli sinulla on useampi paikka Shareway-palvelussa vuokrattavissa.

Vastaa parkkipaikkapyyntöihin, jos parkkipaikkasi on vapaana

Mikäli saat parkkipaikkapyynnön autoilijalta joko ilmoituksena tai sähköpostiisi - älä aikaile! Jos parkkipaikkasi on vapaana haluttuna ajankohtana, aseta paikkasi vapaaksi sovelluksessa tai selaimessa.

Parkkipaikkaa pääset asettamaan vapaaksi myös sähköpostista löytyvästä linkistä. Nopeat syövät hitaat, ja useimmin parkkipaikkaa tarvitseva valitsee ensimmäisen vapaana olevan paikan. Aina pyyntöön kannattaa kuitenkin vastata, sillä parkkipaikkaa tarvitsevaa kiinnostaa erityisesti myös sijainti.

Ekstra: Ole aktiivinen naapurustossasi

Parkkipaikoille voi olla yllättävää tarvetta myös naapurustossasi. Joillain naapuruston asukkailla voi olla auto vain satunnaisesti käytössään, jolloin he eivät tarvitse jatkuvasti omaa parkkipaikkaansa. Näissä tapauksissa parkkipaikka halutaan vuokrata muualta, ja tämän kaltaisissa tapauksissa autoilijat kääntyvätkin Shareway-palvelun puoleen.

Jos taas taloyhtiössäsi on esimerkiksi tilanne, ettei parkkipaikalla ole tarpeeksi vieraspaikkoja tai vaihtoehtoisesti vieraspaikat ovat vain muutaman tunnin kiekkopaikkoja, tarvitsevat pitempiaikaiset vierailijat parkkipaikan jollain muulla keinoin, kuten vertaisvuokraten samasta pihapiiristä Shareway-palvelulla.

Voit esimerkiksi jättää taloyhtiösi ilmoitustaululle viestin Shareway-parkkipaikkavuokraamisen mahdollisuudesta, tai vaikkapa tilata Shareway-tarran tästä linkistä - voit lisätä tarran esimerkiksi oman parkkipaikkasi sähkötolppaan.

Lataa sovellus tai kokeile Shareway-palvelua verkossa!

Jos et vielä ole Shareway-käyttäjä - liity nyt Shareway-palvelun parkkipaikan tarjoajien kasvavaan joukkoon! Shareway-palvelua voit käyttää helposti selaimessa osoitteessa app.shareway.fi tai vaihtoehtoisesti voit ladata mobiilisovelluksen joko Android- tai iOS-laitteellesi. Parkkipaikan lisääminenkin onnistuu vain muutamalla klikkauksella!

Palvelu on loistava! Tiesin, että meillä Lutakossa on parkkipaikat vähissä, varsinkin tapahtumien aikana. Päätin kokeilla vuokrata paikkaani, ja vuokratuotot olivat yllättävänkin hyviä!

Niina

Parkkipaikkaansa vuokraava Shareway-käyttäjä

Kokeile Shareway-sovellusta!

Toiveenne on kuultu, ja Shareway on nyt käytössä kaikkialla Suomessa! Voit lisätä jo parkkipaikkasi sovellukseen ja asettaa paikkasi vuokrattavaksi vaikka mökkiviikonlopun ajaksi, asuit sitten missä tahansa. Ole siis kaupunkisi ensimmäisten joukossa ansaitsemassa parkkipaikallasi, kun et sitä itse käytä!

Suurennettu mobiililaite, johon nainen nojaa.
  • Jo useita tuhansia käyttäjiä!

  • Voit ansaita jopa 600 € vuodessa!

  • Jo 250 lisättyä parkkipaikkaa!

  • Play Store
  • App Store

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy