Miten pysäköinninvalvonta otetaan huomioon Sharewayssa?

"Miten pysäköinninvalvoja tietää, että minulla on oikeus pysäkoidä jonkun toisen ruutuun?" on yksi yleisimmin esitetyistä kysymyksistä, joita meiltä kysytäan ihmisten kuullessa Sharewaysta ensimmäistä kertaa. Olemme ottaneet pysäköinninvalvonnan huomioon palvelua kehitettäessä jo ensimetreistä lähtien. Suurin osa pysäköinninvalvojista (yksityisistä sekä julkisista) käyttää erilaisia sovelluksia todentaakseen ajoneuvojen pysäköintioikeuden. Tämä mahdollistaa meille integroitumisen pysäköinninvalvojien käyttämiin sovelluksiin, eli toisinsanoen heidän käyttämät sovellukset voivat hakevat tiedon pysäköintioikeudesta Sharewayn palvelusta.

Sovellukset ja valvojat

Pysäköinninvalvontayrityksiä on Suomessa paljon. Niitä on suuria ja pieniä, paikallisia ja valtakunnallisia, moderneja ja vanhanaikaisia. Meidän onneksemme niillä on myös yhdistäviä asioita – monet käyttävät samoja ohjelmistoja. Pysäköinninvalvontaan käytettyjä ohjelmistoja ei ole yhtä montaa kuin yrityksiä, vaan useat yritykset käyttävät samoja sovelluksia arjessaan.

Pysäköinninvalvontasovellukset toimivat pääpiirteittäin seuraavalla tavalla:

  1. Pysäköinninvalvoja syöttää ajoneuvon rekisterinumeron sovellukseen.
  2. Sovellus näyttää kyseisen ajoneuvon voimassa olevat pysäköintioikeudet.
  3. Jos ajoneuvolla on voimassa oleva pysäköintioikeus tälle alueelle, pysäköinninvalvoja siirtyy seuraavaan ajoneuvoon. Muussa tapauksessa löydät pysäköintivirhemaksun tuulilasistasi.

Miten sitten tieto Sharewayn kautta pysäköidyistä ajoneuvoista kulkeutuu pysäköinninvalvojalle asti? Sovellusten kesken toteutetun integraation avulla!

Mikä integraatio?

Integraatio tarkoittaa kahden erillisen yhdistämistä tai keräämistä yhdeksi kokonaisuudeksi. Integraatiot mahdollistavat siis useamman järjestelmän välisen tietojen vaihdon. Tällä tavalla esimerkiksi pysäköinninvalvojien ei tarvitse käyttää useaa sovellusta samanaikaisesti, vaan kaikki olennainen tieto on kerätty yhteen paikkaan.

Integraatioita voi toteuttaa monin eri tavoin, mutta yleisin lienee niin sanottu rajapinta-integraatio. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että dataa tarjoava osapuoli toteuttaa rajapinnan (API, Application Programming Interface), jota kutsumalla toinen osapuoli saa dataa ennalta määrätyssä muodossa. Sharewayn ja pysäköinninvalvontasovellusten tapauksessa me Sharewaylla toteutamme kyseisen rajapinnan, jonka kautta pysäköinninvalvontasovellus pyytää rekisterinumeron perusteella pysäköintitietoja.

Tietoturvallisuus on tietysti otettu myös huomioon. Jokainen pyyntö rajapintaan vaatii tunnistautumisen ja tehdään salatun yhteyden yli, jotta pysäköintitiedot eivät joudu vääriin käsiin. Rajapintojen kautta ei myöskään voi saada muita tietoja kuin kyseisen ajoneuvon voimassa olevat pysäköinnit.

Tavoitteena kattaa kaikki valvontajärjestelmät

Tavoitteenamme on kattaa kaikki käytössä olevat pysäköinninvalvontajärjestelmät alueilla, jossa Shareway on käytössä. Tähän tavoitteeseen voimme päästä hyvällä rajapintasuunnittelulla ja joustavalla yhteistyöllä eri tahojen kanssa. Vauhtiin päästäksemme tarvitsemme myös teidän apuanne! Ilmianna, mikä pysäköinninvalvontayritys teidän alueellanne toimii, jotta voimme aloittaa heidän kanssaan yhteistyön kohti joustavampaa ja parempaa pysäköintiä!

Meistä

  • Ota yhteyttä
  • Tarinamme
  • Ajankohtaista

Lataa sovellus!

Kokeile!

Shareway-palvelun käyttö ei maksa mitään - voit vuokrata paikkaasi ja tienata, maksat itse vain pysäköinneistäsi!

Kokeile

Y-tunnus: 3000007-9. Kauppakatu 39, 40100 Jyväskylä. © 2019 Shareway Oy