Shareway-palvelu mahdollistaa helpomman pysäköinnin

Shareway on nyt avattu Turussa

Uusi pysäköintipalvelu, Shareway, on nyt avattu Turussa! Shareway-mobiilisovelluksen avulla yksityiset parkkipaikkojen omistajat voivat vuokrata omaa parkkipaikkaansa silloin kun eivät itse paikkaa tarvitse ja tienata samalla helppoa lisätuloa itselleen. Saman sovelluksen kautta autoilijat näkevät reaaliaikaisesti vapaana olevat paikat ja voivat pysäköidä näille paikoille.

Palvelu avataan yhteistyössä Turun kaupungin kanssa osana Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hanketta. Hankkeen tavoitteena on vähentää pysäköintipaikan etsimisestä aiheutuvaa turhaa autoilua ja samalla kehittää uusia vähähiilisen liikkumisen palveluja. Shareway on avattu Turkuun kokeilun myötä ja kokeilun aikana Shareway tarjoaa pysäköintiä koko Turun alueella hintaan 1 € / h, 10 € / pv ja 20 € / vko.

Shareway-palvelun kautta parkkipaikkojen omistajat voivat vuokrata omaa parkkipaikkaansa esimerkiksi työpäivän tai mökkiviikonlopun ajaksi. Palvelun tavoitteena on helpottaa erityisesti keskusta-alueiden pysäköintiä mahdollistamalla enemmän edullisia pysäköintivaihtoehtoja autoilijoille. Hyödyntämällä olemassa olevia pysäköintiruutuja tehokkaasti, vähennetään myös uusien parkkialueiden ja -hallien uudisrakentamisen tarvetta.

Shareway-palvelu on avattu Jyväskylässä syksyllä 2020 ja nyt palvelu on käytössä myös Turussa. Palvelun tavoitteena on laajentua myös muihin Suomen kaupunkeihin kokeilun myötä. Sovellus on ladattavissa puhelimeen Google Play Kaupasta sekä App Storesta.

Lue lisää Vähähiilinen liikkuminen liikennehubeissa -hankkeesta ja muista kokeiltavista palveluista täältä.

Mitä ajatuksia Shareway-palvelu Turussa herättää?

Ota yhteyttä ja edistä kanssamme parempaa pysäköintiä nyt myös Turussa!

Tilaa uutiskirje