Pysäköinti ja parkkipaikat Turussa

Nyt helpommin ja edullisemmin kuin koskaan - vain 1€ tuntihinnalla

Play StoreApp Store

Shareway ratkaisee pysäköinnin haasteita Turussa

Turussa pysäköinti on koettu jo pitkään haastavaksi ja kalliiksi, jonka perusteella myös Toriparkkia alettiin rakentamaan – silti ongelma ei ole täysin ratkaistu, mikä näkyy erityisesti ydinkeskustan läheisyydessä autoillessa. Parkkipaikkoja ei ole paljoa, pysäköinti on kallista ja parkkipaikkojen etsimiseen kuluu aikaa ja resursseja. Tutkimusten mukaan jopa yksi kolmasosa keskusta-alueen autoilun päästöistä syntyy pysäköintiin liittyvästä liikenteestä.

Pysäköinti on siis haastavaa ja kallista, mutta samanaikaisesti yksityiset parkkipaikat ovat käyttämättömänä – ja tähän me halusimme tuoda ratkaisun. Shareway-sovelluksen avulla kuka tahansa voi vuokrata omaa paikkaansa, kun ei sitä itse käytä, ja samalla pysäköidä muiden vapaille paikoille. Ohjeet parkkipaikan vuokraajalle löydät täältä, ja sovelluksen voit ladata sivun ylälaidassa olevista linkeistä.

Oli pysäköinnin tarpeena siis lounas keskustassa, piknik puistossa, tapahtumaa Aurajoen rannoilla, työtapaaminen keskustassa tai mitä tahansa muuta, Shareway-palvelu voi auttaa. Vaihtoehtoja on toki monia, ja halusimme kerätä sinulle kattavan listan pysäköinnin mahdollisuuksista Turussa. Ja tietenkin, miten kyseiset alueet toimivat vertailukohtina Shareway-sovelluksen käyttämiselle.

Shareway-palvelu on nyt käytössä Turussa – lataa sovellus sivun ylälaidan linkeistä ja kokeile! Keräämme tälle sivulle lisää pysäköintitietoa Turusta helpottaaksemme pysäköintiäsi entisestään. Nyt sinulla on kuitenkin mahdollisuus vaikuttaa - kerro alalaidan palautelaatikossa, mitä haluaisit tällä sivulla nähdä, tai missä päin Turkua haluaisit, että pysäköinti olisi helpompaa!

 1. Kadunvarsipysäköinti ja muu julkinen pysäköinti

  Kadunvarsipysäköintiä ja julkista pysäköintiä järjestetään Turussa kolmessa eri sektorissa. Ydinkeskustassa (1. vyöhykkeellä) pysäköinti maksaa 3€ tunnilta, ja 2. vyöhykkeellä 1,50 € tunnilta. Näiden vyöhykkeiden ulkopuolella pysäköinti on 0.60€ tunnilta.

  Shareway-palvelulla pysäköinti maksaa kuitenkin koko Turussa vain 1€ tunnilta - riippumatta siitä, millä vyöhykkeellä asioit! Tavoitteenamme on olla aina keskustahinnoissa huomattavasti muuta pysäköintiä halvempi ja helpompi vaihtoehto.

  Keräämme tähän myöhemmin listaa kaikista Turun julkisista vaihtoehdoista. Näistä voit lukea myös lisää Turun Kaupungin sivuilta.

 2. Asukaspysäköinti

  Asukaspysäköinnin ratkaisu poikkeaa kaikista muista siten, että se on ensisijaisesti tarkoitettu suoraa asukkaille ja pitkäaikaiseksi ratkaisuksi. Jotta asukaspysäköintiluvan voi saada, pitää hakijan todennetusti asua Turussa ja hakijalla tulee olla rekisterissä todennettavissa olevasti ajoneuvo, jolla pysäköidä.

  Asukaspysäköinnistä voit lukea lisää täältä.

 3. Parkkihallit ja maksulliset alueet

  Keräämme tähän lisää tietoa parkkihalleist ja muista maksullisista alueista. Shareway-sovelluksella kuitenkin pysäköit missä tahansa päin Turkua vain 1€ tuntihinnalla.

Auta meitä auttamaan teitä!

Mitä listauksestamme puuttuu? Missä haluaisit, että pysäköinti olisi helpompaa? Kerro meille, niin osaamme auttaa teitä enemmän!

Yhteistyössä