Näin käytät Shareway-sovellusta

Täältä löydät ohjeet Shareway-sovelluksen käyttöön. Jos kohtaat ongelmia, älä epäröi ottaa yhteyttä osoitteesta: support@shareway.fi.

Play StoreApp Store

Näin helppoa se on!

Katso videolta, kuinka kätevää parkkipaikkojen vuokraus on.

Shareway-sovelluksen käyttö

Shareway-sovelluksen käyttö on helppoa. Tässä ohjeet, kuinka käytät sovellusta.

 1. Lataa sovellus

  Lataa sovellus mobiililaitteellesi Google Play-kaupasta tai Apple Storesta.

 2. Rekisteröidy käyttäjäksi

  Ladattuasi sovelluksen rekisteröidy palveluun syöttämällä puhelinnumerosi. Saat 4-numeroisen vahvistustekstiviestin, joka sinun tulee syöttää kirjautumisen yhteydessä.

 3. Valitse haluamasi paikka ja aika

  Valitse ajanvalinnasta aika, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset pysäköintipaikkaa. Tämän jälkeen valitse sinulle sopiva paikka, johon haluat pysäköidä.

 4. Lisää rekisterinumero ja maksukortin tiedot

  Ennen kuin voit pysäköidä, lisää ajoneuvosi rekisterinumero sekä maksukorttisi tiedot. Nyt voit aloittaa pysäköinnin!

 5. Saat ilmoituksen pysäköintiajan loppuessa

  Saat ilmoituksen 30min ja 5min ennen pysäköinnin loppumista. Jos paikka on vapaana, voit myös lisätä aikaa. Lisäksi voit helposti lopettaa pysäköinnin aikaisemmin.

 6. Maksu veloitetaan automaattisesti

  Maksat vain siitä ajasta, kun pysäköit. Helppoa - eikö? Pysäköinnin jälkeen maksu veloitetaan syöttämältäsi maksukortilta.

Shareway-sovellus

Tarkista nämä asiat ennen kuin laitat paikkasi vuokralle!

Tärkeää tietoa pysäköintipaikan omistajalle

 1. Tarkista, että alueellasi toimiva pysäköinninvalvonta on yhteistyössä Sharewayn kanssa. Tällä hetkellä voit laittaa paikkasi vuokralle, jos alueellasi toimii MKM Park Service Oy, tai siellä ei ole pysäköinninvalvontaa ollenkaan.
 2. Varmista, että pysäköintipaikallesi on esteetön pääsy. Voimme hyväksyä vain paikkoja joihin pääsee mutkattomasti pysäköimään. Puomit, portit ja hallit ovat tällä hetkellä valitettavasti esteenä vaivattomalle pysäköinnille palvelumme avulla.
 3. Tarkista pysäköintipaikkasi numero tai tunniste. Tarvitset tätä tietoa, kun lisäät paikkaasi vuokralle. Tämä tieto helpottaa myös paikkaasi vuokraavia löytämään paikkasi!
 4. Jos sinulla on parkkilappu käytössä, pidä lupa näkyvissä edelleen. Paikkaasi väliaikaisesti vuokraava ei kuitenkaan tarvitse pysäköintilappua, koska lupa pysäköinnistä välittyy pysäköinninvalvonnalle palvelumme avulla.

Toimiiko alueellasi joku muu pysäköinninvalvonta? Teemme jatkuvasti uusia yhteistyösopimuksia, joten auta meitä ottamalla yhteyttä ja kertomalla mikä pysäköinninvalvonta alueellasi toimii!

Näin laitat parkkipaikkasi vuokralle

Käytämme maksamiseen luotettavaa Stripe-palvelua. Jotta pystymme maksamaan sinulle kertyineistä tuloista, tulee tunnistautuminen tehdä maksupalvelulain asettamien säännöksien mukaan.

HUOM! Voit rekisteröityä yrityksenä tai yksityishenkilönä. Huomaathan, että kun laitatte yrityksen pysäköintipaikkoja vuokralle, tulee yhden henkilön täyttää omat henkilökohtaiset tietonsa (syntymäaika, osoite ja näihin liittyvät dokumentit) tunnistautumista varten.

Lisäksi tarvitset seuraavat dokumentit rekisteröintiä varten:

· Viranomaisen hyväksymä henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi).

· Asuinosoitteesi vahvistavan dokumentin (esim. lasku, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai vuokrasopimus).


 1. Lataa sovellus ja rekisteröidy käyttäjäksi

  Lataa Shareway-sovellus mobiililaitteellesi ja rekisteröidy käyttäjäksi. Tämän jälkeen valitse "rekisteröidy vuokraajaksi". Seuraavaksi sovellus kehoittaa sinua tunnistautumaan Stripen avulla.

 2. Tunnistautuminen Stripe-palvelussa

  Lisää maa, liiketoiminnan tyyppi (yksityishenkilö tai yritys), matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Voit valita kieleksi Suomi, sivun alaosasta.

 3. Vahvista matkapuhelinnumerosi Stripe-palvelussa

  Vahvista matkapuhelinnumerosi. Saat tekstiviestillä 6-numeroisen vahvistuskoodin.

 4. Lisää tietoja Stripe-palvelussa

  Lisää etunimi ja sukunimi, syntymäaika sekä kotiosoite.

 5. Henkilöllisyyden tarkistaminen Stripe-palvelussa

  Henkilöllisyyden tarkistaminen (esim. ajokortti tai passi). Lisää kuva henkilöllisyystodistuksesta palveluun.

 6. Osoitetietojen tarkistaminen Stripe-palvelussa

  Osoitetiedon tarkistaminen (esim. lasku, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai vuokrasopimus). Lisää kuva dokumentista palveluun.

 7. Lisää tietoja Stripe-palvelussa

  Lisää liiketoiminnan toimiala. Jos olet yksityishenkilö lisää toimialaksi: parkkipaikat ja tuotekuvaukseen: parkkipaikat.

 8. Lisää maksutiedot Stripe-palvelussa

  Lisää maksutiedot: valuutta, maa ja tilinumero jolle haluat vastaanottaa maksuja.

 9. Tarkista tiedot ja hyväksy ehdot

  Tarkista tietosi ja hyväksy ehdot. Tämän jälkeen ohjaudut takaisin sovellukseen ja pääset laittamaan parkkipaikkasi tuottamaan!

 10. Laita pysäköintipaikkasi vuokralle

  Valmista! Nyt pääset laittamaan pysäköintipaikkasi vuokralle sovellukseen kohdasta "omat parkkipaikat". Lisää osoite, tarkenna paikan sijainti kuvauksella sekä valitse alueellasi toimiva pysäköinninvalvonta.

Tilaa tarra pysäköintipaikkasi merkkaamista varten

Haluatko, että ihmiset löytävät pysäköintipaikkasi helpommin? Tilaa tästä ilmaiseksi tarra, jonka voit kiinnittää pysäköintipaikkasi yhteyteen esim. lämmitystolppaan.

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat pysyä kartalla viimeisimmistä kuulumisistamme, kampanjoistamme ja kaikesta tärkeästä - ilmianna itsesi uutiskirjeemme tilaajaksi! Lupaamme, että kannattaa!