Näin käytät Shareway-sovellusta

Täältä löydät ohjeet Shareway-sovelluksen käyttöön. Jos kohtaat ongelmia, älä epäröi ottaa yhteyttä osoitteesta: support@shareway.fi.

Play StoreApp Store

Mihin kaipaat ohjeita?

Tästä pääset nopeasti hyppäämään oikeaan kohtaan ohjeissa.

 • Autoilijalle

  Autoilija! Täältä löydät ohjeet Shareway-palvelun käyttöön.

 • Parkkipaikan omistajalle

  Parkkipaikan omistaja! Täältä löydät tärkeät tiedot ja ohjeet parkkipaikan vuokraamiseen.

 • Stripe-rekisteröityminen

  Täältä löydät ohjeet Stripe-rekisteröitymiseen, joka vaaditaan parkkipaikan vuokraamista varten.

Näin helppoa se on!

Katso videolta, kuinka kätevää parkkipaikkojen vuokraus on.

Shareway-sovelluksen käyttö

Shareway-sovelluksen käyttö on helppoa. Tässä ohjeet, kuinka käytät sovellusta.

 1. Lataa sovellus

  Lataa sovellus mobiililaitteellesi Google Play-kaupasta tai Apple Storesta.

 2. Rekisteröidy käyttäjäksi

  Ladattuasi sovelluksen rekisteröidy palveluun syöttämällä puhelinnumerosi. Saat 4-numeroisen vahvistustekstiviestin, joka sinun tulee syöttää kirjautumisen yhteydessä.

 3. Valitse haluamasi paikka ja aika

  Valitse ajanvalinnasta aika, kuinka pitkäksi aikaa tarvitset pysäköintipaikkaa. Tämän jälkeen valitse sinulle sopiva paikka, johon haluat pysäköidä.

 4. Lisää rekisterinumero ja maksukortin tiedot

  Ennen kuin voit pysäköidä, lisää ajoneuvosi rekisterinumero sekä maksukorttisi tiedot. Nyt voit aloittaa pysäköinnin!

 5. Saat ilmoituksen pysäköintiajan loppuessa

  Saat ilmoituksen 30min ja 5min ennen pysäköinnin loppumista. Jos paikka on vapaana, voit myös lisätä aikaa. Lisäksi voit helposti lopettaa pysäköinnin aikaisemmin.

 6. Maksu veloitetaan automaattisesti

  Maksat vain siitä ajasta, kun pysäköit. Helppoa - eikö? Pysäköinnin jälkeen maksu veloitetaan syöttämältäsi maksukortilta.

Shareway-sovellus

Tarkista nämä asiat ennen kuin laitat paikkasi vuokralle!

Tärkeää tietoa pysäköintipaikan omistajalle

 1. Tällä hetkellä voit laittaa paikkasi vuokralle, jos alueesi pysäkköinninvalvonnan hoitaa MKM Park Service Oy, Pysäköintiturva tai siellä ei ole pysäköinninvalvontaa ollenkaan.
 2. Voimme hyväksyä vain paikkoja joihin pääsee mutkattomasti pysäköimään. Puomit, portit ja hallit ovat tällä hetkellä valitettavasti esteenä vaivattomalle pysäköinnille palvelumme avulla.
 3. Tarkista pysäköintipaikkasi numero tai tunniste. Tarvitset tätä tietoa, kun lisäät paikkaasi vuokralle. Tämä tieto helpottaa myös paikkaasi vuokraavia löytämään paikkasi!
 4. Jos sinulla on parkkilappu käytössä, pidä lupa näkyvissä edelleen. Paikkaasi väliaikaisesti vuokraava ei kuitenkaan tarvitse pysäköintilappua, koska lupa pysäköinnistä välittyy pysäköinninvalvonnalle palvelumme avulla.

Toimiiko alueellasi joku muu pysäköinninvalvonta? Teemme jatkuvasti uusia yhteistyösopimuksia, joten auta meitä ottamalla yhteyttä ja kertomalla mikä pysäköinninvalvonta alueellasi toimii!

Näin laitat parkkipaikkasi vuokralle

Käytämme maksamiseen luotettavaa Stripe-palvelua. Jotta pystymme maksamaan sinulle kertyineistä tuloista, tulee tunnistautuminen tehdä maksupalvelulain asettamien säännöksien mukaan.

Palvelu voi vaatia sinua tunnistautumaan vahvasti, jota varten tarvitset:

· Viranomaisen hyväksymä henkilöllisyystodistus (esim. ajokortti, passi).

· Asuinosoitteesi vahvistavan dokumentin (esim. lasku, jossa näkyy nimesi ja osoitteesi tai vuokrasopimus).


 1. Lataa sovellus ja rekisteröidy käyttäjäksi

  Lataa Shareway-sovellus mobiililaitteellesi ja rekisteröidy käyttäjäksi. Tämän jälkeen valitse "rekisteröidy vuokraajaksi". Seuraavaksi sovellus kehoittaa sinua tunnistautumaan Stripen avulla.

 2. Rekisteröidy Stripe-palveluun

  Lisää palvelun pyytämät tiedot. Lisäksi sinun tulee vahvistaa matkapuhelinnumerosi sekä sähköpostiosoitteesi. Seuraa palvelun antamia ohjeita.

 3. Vahvista henkilöllisyys

  Stripe saattaa pyytää sinua vahvistamaan henkilöllisyytesi. Lisää kuva henkilöllisyystodistuksesta (esim. passi tai ajokortti) ja asuinosoitteesi vahvistavasta dokumentista (esim. vuokratodistus tai lasku) palveluun.

 4. Tarkista tiedot ja hyväksy ehdot

  Tarkista tietosi ja täydennä, jos jotain puuttuu. Hyväksymällä ehdot ohjaudut takaisin sovellukseen ja pääset laittamaan parkkipaikkasi tuottamaan!

 5. Lisää parkkipaikkasi

  Valmista! Nyt pääset laittamaan paikkasi vuokralle sovellukseen kohdasta "omat parkkipaikat". Lisää parkkipaikkasi osoite, tarkenna paikan sijainti kuvauksella sekä valitse alueellasi toimiva pysäköinninvalvonta.

 6. Laita paikkasi vapaaksi silloin kun et itse sitä tarvitse

  Töitä? Harrastuksia? Muuta menoa? Muista vapauttaa paikkasi kohdassa "Omat parkkipaikat" muiden vuokrattavaksi silloin kun et itse sitä tarvitse.

 7. Muuta tietoja ja seuraa maksuja

  Voit muuttaa tietojasi menemällä kohtaan "Asetukset" ja "Näytä Stripe-tilin tiedot". Täältä voit seurata myös sinulle tulevia maksuja.

Tarkat ohjeet Stripe-rekisteröitymiseen PDF-muodossa löydät täältä!

Tilaa tarra pysäköintipaikkasi merkkaamista varten

Haluatko, että ihmiset löytävät pysäköintipaikkasi helpommin? Tilaa tästä ilmaiseksi tarra, jonka voit kiinnittää pysäköintipaikkasi yhteyteen esim. lämmitystolppaan.

Haluatko kuulla lisää?

Jos haluat pysyä kartalla viimeisimmistä kuulumisistamme, kampanjoistamme ja kaikesta tärkeästä - ilmianna itsesi uutiskirjeemme tilaajaksi! Lupaamme, että kannattaa!