Shareway Logo containing parking spot icon and Shareway text.

Mihin parkkipaikkojen hinnoittelu perustuu?

Shareway tarjoaa edullista pysäköintiä

Illustration of a woman using application to transfer money.

Mihin pysäköintipaikkojen hinnoittelu perustuu?

Yksi lupauksistamme on tarjota edullisempaa pysäköintiä, mutta kuinka käytännössä lunastamme kyseisen lupauksen?
Pohtiessamme pysäköinnin ongelmia suomalaisissa kaupunkiolosuhteissa kaksi asiaa nousi esiin: pysäköintipaikkojen puute ja kallis hinta. Erityisesti keskusta-alueiden hinnoittelu koetaan kalliiksi ja pysäköinti haastavaksi. Nämä asiat olemmekin nostaneet keskiöön palvelun kehityksen ensimetreistä asti. Tarjoamme enemmän pysäköintivaihtoehtoja normaalia julkista pysäköintiä halvemmalla hinnalla. Niin Jyväskylää kuin muita kaupunkeja, joissa maksullista pysäköintiä on, hallitsee pysäköintialueiden maksuvyöhykkeet. Tämä tarkoittaa sitä, että kaupunki on jaoteltu alueisiin, joissa pysäköinti maksaa sen mukaan mille maksuvyöhykkeelle pysäköintipaikka sjoittuu. Yleensä keskusta-alueelle pysäköiminen on kalliimpaa kuin laitakaupungille pysäköiminen. Tämä johtuu siitä, että keskusta-alueen pysäköintipaikat ovat suositumpia, eli käyttöaste näillä paikoilla on suurempi. Pysäköintipaikkojen hinnoittelulla ja aikarajoituksilla halutaan mahdollistaa se, että mahdollisimman moni pääsee pysäköimään jouhevasti ja ettei kukaan jätä ajoneuvoaan pitkäaikaissäilytykseen suosituille pysäköintialueille. Maksuvyöhykkeiden avulla tiedämme mitä pysäköinti maksaa tietyllä alueella. Tämän ansiosta pystymme määrittelemään sovelluksemme kautta vuokrattavien paikkojen hinnat matalammaksi kuin mitä alueen muu pysäköinti on. Ratkaisemme palvelullamme erityisesti keskusta-alueiden ongelmaa tuomalla lisää pysäköintipaikkoja tarjolle - tuoden sinulle arvoisa autoilija edullisempia vaihtoehtoja pysäköintiin!

Läpinäkyvä hinnoittelu

Sovelluksessamme näkyvä pysäköinnin hinta sisältää aina kaikki todelliset kustannukset. Ei piilokuluja tai maksun yhteyteen liitettyjä ylimääräisiä veloituksia. Haluammekin kannustaa myös muita palveluntarjoajia läpinäkyvään hinnoitteluun ja siihen, että asiakas tietää aina tarkkaan kuinka paljon häneltä tullaan veloittamaan. Miksi monet palveluntarjoajat kuitenkin veloittavat lisämaksuja maksun yhteydessä? Tämä johtuu pitkälti siitä, että sovelluksissa joudutaan käyttämään ulkopuolisia maksupalveluntarjoajia. Jokainen maksutapahtuma, oli se kortti-, Mobilepay- tai verkkopankkimaksu, aiheuttaa ylimääräisiä veloituksia, jotka tulee osata huomioida hinnoittelussa. Maksutapahtumaan liittyvä lisämaksu koostuu yleensä kiinteästä sekä prosenttimääräisestä osuudesta, joka perustuu maksutapahtuman suuruuteen. On siis haastavaa ennakoida etukäteen täysin tarkkaa summaa maksupalvelun veloituksista. Tämän vuoksi olemme suunnitelleet palvelumme siten, että hintamme pysyvät alueen muuta julkista pysäköintiä matalampana, eikä maksupalvelukustannuksia tarvitse asiakkailta erikseen veloittaa. Meille tärkeintä on se, että asiakas tietää aina tarkalleen kuinka paljon hänen pysäköintinsä maksaa. Siksi sovelluksessamme näkyvä hinta on aina todellinen hinta pysäköinnille sisältäen niin arvonlisäveron kuin maksutapahtumakustannukset.
Kuinka paljon voin ansaita parkkipaikallani?
Autoilija maksaa Shareway-palvelulla...
12€
... 8 tunnin pysäköinnistä Jyväskylän keskustassa!
60€
... Jos parkkipaikkaasi vuokrataan täksi ajaksi kuussa vaikkapa 5 kertaa!
720€
... Joka tekee vuodessa yhteensä 720 euroa!
Josta parkkipaikan omistajalle jää 60% koko hinnasta!
Ota meihin yhteyttä
Vastaamme mielellämme!
Onko sinulla ehdotus Shareway-palvelun toimintaan? Haluatko ottaa Shareway-palvelun käyttöön, mutta jokin asia jäi vielä askarruttamaan? Ota meihin yhteyttä, vastaamme mielellämme!
Ota keksi! Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja verkkosivuanalytiikkaan. Tietosuojaselosteemme voit lukea täältä.