Shareway Logo containing parking spot icon and Shareway text.

Johannan tarina

lue, miten ja miksi Johanna päätyi käyttämään Shareway-sovellusta

Illustration of a woman using the application.

Johanna on saanut monen kuukauden parkkimaksut kuitattua Shareway-palvelun avulla

Johanna Jyväskylästä on yksi Shareway-palvelun uskollisista käyttäjistä. Hänellä on parkkipaikka, mutta ei autoa. Shareway-palvelun avulla, Johanna pystyy tarjoamaan paikkaansa muille autoilijoille ja kysyntää on riittänyt. Tutustu lisää Johannaan ja hänen kokemuksiinsa parkkipaikan vertaisvuokraamisesta!
Jo 20 vuotta Jyväskylässä asunut Johanna yllättyi huomatessaan, että Jyväskylässä oli vihdoin mahdollista vuokrata omaa parkkipaikkaansa muille. Parkkipaikkojen vertaisvuokraaminen ei ole vielä arkipäivää, vaikka asuntojen lyhytaikainen vuokraaminen on ollut suosittua erityisesti Airbnb-palvelun kautta. Johanna omaa ympäristöä huomioivan elämäntavantavan, joten yhteiskäyttö ja jakamistalous ovat häntä kiinnostavia asioita. ”Todella hienoa että joku on vihdoin älynnyt tämän homman, että kaupungissa on paljon tyhjiä parkkipaikkoja kuten minulla, ja joku joka sitä tarvitsee, voi sen itsellensä varata. Se oli mielestäni niin hieno ajatus, että siihen oli pakko tarttua ja kokeilla.”

Palvelun vakiintuessa vuokrauksia on alkanut tulemaan yhä enemmän

Johanna on ollut Shareway-palvelun käyttäjänä jo palvelun alkuajoista lähtien, ja Johannan parkkipaikalla on ollut enenevissä määrin vuokrauksia. Tämänkin haastattelun aikana Johannan paikka on Shareway-palvelun kautta vuokrattuna, joten kysyntää riittää. Johannan mukaan näyttäisi siltä, että suurempikin joukko alkaa hiljalleen löytämään tiensä sovellukseen. Johannalla itsellään ei ole autoa, mutta parkkipaikka pihassa on toisella paikkakunnalla asuvaa puolisoa varten olemassa. Kun paikka ei ole puolisolla käytössä, parkkipaikka on vapaana Shareway-sovelluksessa. Paikka tulee kuulemma asetettua vapaaksi aina kun vaan mahdollista – ja Shareway-sovellus on ladattuna puhelimeen myös puolisolla. Käyttöä sovellukselle tulisi autoilunkin puolesta, jos Shareway-palvelu olisi käytössä muillakin paikkakunnilla. ”Äkkiä vaan palvelu palvelu auki muuallakin niin päästään käyttämään, kun ollaan reissun päällä muualla kuin Jyväskylässä”, Johanna naurahtaa.

Kaikkea ei tarvitse omistaa itse

Jakamistaloudessa Johannaa kiinnostaa resurssiviisaus – rajallisten resurssien käyttö on tehokkaampaa, kun kaikkea ei itse tarvitse omistaa. Kuten Johanna itse sanoo, asioita voi jakaa, ja asioita voi käyttää yhdessä, eikä kaikkien tarvitse istua omaisuutensa päällä kuin Roope Ankka konsanaan. Resurssiviisauden lisäksi Shareway-palvelun käytöstä on Johannalle ollut myös parkkipaikan omistajana taloudellista hyötyä. Hänen mukaansa monien kuukausien parkkipaikkaan menneet kulut on tullut kuitattua Shareway-sovelluksen tuottojen avulla. ”Näin paikan tarjoajana mieltä lämmittää tietenkin se, että aika monen kuukauden puolesta oman parkkipaikan maksut on Shareway-vuokrauksilla saatu kuitattua, eli tullut takaisinpäin. Ei parkkipaikka seiso tyhjänä turhaan, ja maksut saa yleensä kuitattua tuotoilla mitä tuolta tulee. Hyvähän se on tietenkin muutenkin että on käytössä, eikä neliöt seiso pihalla tyhjän panttina.” Sovelluksen käyttö on osoittautunut yllättävän helpoksi, ja Johanna kuvailee palvelun käyttämistä ”oikeasti helpoksi”. Kun äiti-ihmisellä ei mene sormi suuhun sovelluksen käytön kanssa ja teiniosastolta ei tarvitse pyytää apua, tietää sovelluksen olevan todellakin helppokäyttöinen. Johanna kuvaileekin sovelluksen käyttöä helpoksi ja suoraviivaiseksi. ”Jos on jotain sovellusta joskus osannut käyttää, pääsee tämän kanssa helposti hyvinkin pitkälle. Kaikki on helppoa ja suoraviivaista, yksinkertainen ja selkeä käyttää. Asia löytyy, ja ohjeet että toimi näin.
Kuinka paljon voin ansaita parkkipaikallani?
Autoilija maksaa Shareway-palvelulla...
12€
... 8 tunnin pysäköinnistä Jyväskylän keskustassa!
60€
... Jos parkkipaikkaasi vuokrataan täksi ajaksi kuussa vaikkapa 5 kertaa!
720€
... Joka tekee vuodessa yhteensä 720 euroa!
Josta parkkipaikan omistajalle jää 60% koko hinnasta!

Kokeile Shareway-sovellusta!

Toiveenne on kuultu, ja Shareway on nyt käytössä kaikkialla Suomessa! Voit lisätä jo parkkipaikkasi sovellukseen ja asettaa paikkasi vuokrattavaksi vaikka mökkiviikonlopun ajaksi, asuit sitten missä tahansa. Ole siis kaupunkisi ensimmäisten joukossa ansaitsemassa parkkipaikallasi, kun et sitä itse käytä!
Illustration fo a woman using application on a home screen.
Jo useita tuhansia käyttäjiä!
Voit ansaita jopa 600€ vuodessa!
Jo 170 lisättyä parkkipaikkaa!
Aseta parkkipaikkasi vuokrattavaksi!
Ota keksi! Käytämme evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen ja verkkosivuanalytiikkaan. Tietosuojaselosteemme voit lukea täältä.